Nopeasti kesäkuntoon


 Kohta on jo toukokuu, ensimmäiset lämpimät kelit on jo olleet ja ihmiset havahtuvat taas siihen faktaan, että pitäisi päästä kesäkuntoon. Yleistäen naiset havahtuvat, mutta kyllä joukossa on muutama mieskin, ihan varmasti.
 Naistenlehdet ja sosiaalinen media pursuaa kohta uusia dieettejä ja tapoja, haasteita ja ruokavalioita, kuinka päästä kesäkuntoon. Nopeasti tottakai ja mieluusti mahdollisimman vaivattomasti.
 Koska eihän kenelläkään ole aikaa muuttaa elämäntapaansa ollakseen ympäri vuoden kesäkunnossa, sehän olisi aivan mahdoton vaihtoehto. Siispä kesän lähestyessä, "näin pääset nopeasti kesäkuntoon" ohjeet alkavat hitaasti, mutta varmasti pomppia silmille.


lektuuri 17.3, lektuuri blogi, kesäkunto, dieetti, outo dieetti


 Tästä tekstistä ei siis löydy suoranaisia ohjeita, kuinka päästä nopeasti kesäkuntoon. Valitan. Lue nyt kuitenkin loppuun asti, niin mahdollisesti vältyt itsesi nolaamiselta ja terveytesi kiittäää, kun et suinpäin hurahda johonkin päättömään dieettiin.
 Tässä esitetään erittäin kyseenalaisia ja vaihtoehtoisia dieettimalleja, joita on esitetty naistenlehdissä, varmasti jossain muuallakin, ihan vain koska joku julkisuudenhenkilö on hurahtanut asiaan.
 Ihan vain mielenkiinnosta, ettei tämäkin teksti olisi samaa kaavaa kuin muut saman otsikon alla, perehdyn vanhoihin ja hyviin tapoihin. Ennen kaikki oli paremmin filosofialla. Koska miksi ei.
Ties vaikka joku nyt oikeasti menee ja kokeilee. En kyllä suosittele, koska ennen kaikki ei todellakaan ollut paremmin ja alla mainitut dieetit ovat erittäin epäterveellisiä. Kukin omalla vastuulla nyt.


lektuuri 17.3, lektuuri blogi, kesäkunto, dieetti, outo dieetti



5:2 dieetti, viisi päivää viikosta syödään normaalisti. Tässä tapauksessa ei saa syödä kuin ellun kanat, mussuttaa kaikkea mikä käteen sattuu, vaan kohtuus kaikessa. Ja kahtena dieetti/ paastopäivänä syödään vain 600 kaloria. Terveellistä, en sanoisi. Toimivaa? Ehkä, riippuu paljolti siitä kuinka syöt suurimman osan viikkoa.


Veriryhmädieetti, neljä veriryhmää, A, B, O, AB. Valitset siis omaan veriryhmään sopivan ruokavalion ja noudatat dieetin läpi. Vaikka tämä on tutkitusti aivan valetta, eikä perustu yhtään mihinkään, onhan tässä käytetty mielikuvitusta. Pisteet siitä.


Vogue dieetti, toiselta nimeltä viini ja kananmuna dieetti. Kyllä. Syöt siis kananmunia eri muodossa ja juot mielellään sen yhden pullon päivässä. Ohjeessa ei ole erillistä mainintaa onko viinin oltava alkoholillista vai ei. Uskon, että kyllä. Eihän sitä muuten ihminen tuollaista dieetti jaksa noudattaa. Ja toisekseen en tiedä oliko 70-luvun alkoholittomat vaihtoehdot varteenotettavia.


Pureskelu dieetti, mitä ikinä syöt dieetin aikana, pureskelet sen vähintään 32 kertaa. Tai niin kauan, että ruoka on nestemäisessä muodossa. Leukojen kestävyydestä ja kipeytymisestä ei ole mainintaa, mutta eikö sitä pidä vähän kärsiä kauneuden eteen? Kyllä sitä 1900-luvulla tiedettiin miten pääsee liikakiloista eroon.


Monodieetti, 1970-luvulta lähtien ihmiset ovat kehittäneet dieetin, joka perustuu yhden raaka-aineen syömiseen ja sitä kautta laihtumiseen. Suorainainen ihme, miten tälläinen dieetti on saanut näinkin paljon huomiota. En ymmärrä, kuinka joku jaksaa monta päivää syödä pelkkää greippiä, ananasta, kaalia tai jotain muuta yhtä älytöntä. Tämäkään ei ole terveellinen vaihtoehto, vaikka kuinka yritän keksiä jotain positiivista.


Vauvanruoka dieetti, tässä dieetissä on varmasti ideaali kohderyhmä juuri ensimmäisen lapsen saaneet äidit. Muutenhan tämä olisi ihan järkeenkäypä idea, korvata yksi tai useampi ruoka soseella, mutta eihän aikuinen ihminen vauvan ruualla pärjää. Kaikkea ne tähdet Hollywoodissa kokeilee.


lektuuri 17.3, lektuuri blogi, kesäkunto, dieetti, outo dieetti


 Toki outoja dieettejä löytyy lisää kunhan vaihtaa googlauksen kielen suomesta englantiin. Sieltä löytyy ohjeet mm. vanupallo- , lapamato-, viski-, tupakka-, tuhkimo-, kuin sinisen lasin dieettiin. Koska eihän sinisävyinen ruoka voi olla niin houkuttelevaa kuin normaalin värinen ruoka.
 Eli ilman googlea oletan rohkeasti, että on olemassa myös väriin perustuva dieetti. Ja tämä väri varmaan valitaan päivän, iän, vuodenajan tai horoskoopin mukaan. Aivan varmasti toimii. En uskalla edes mennä kokeilemaan onneani ja tarkistaa googlesta.


 Tätä aihetta voisi jatkaa  loputtomiin, mutta jos vielä mainitsen yhden, dieetitön dieetti. Tämä on kaikkein paras dieetti, mihin törmäsin. Mielestäni tälle voisi kyllä kehittää paremman nimen, mutta varmaan joku markkinointihenkilö on tiennyt, että ruokavalion saa markkinoitua paljon helpommin käyttämällä sanaa dieetti.
 Siis, syöt kuunnellen itseäsi. Kehosi kyllä tietää milloin lopettaa syöminen ja milloin on nälkä. Jos tekee mieli suolaista, syöt sitä, jos taas tekee mieli appelsiinia, etsit jotain missä on paljon c-vitamiinia tai syöt sen appelsiinin. Helppoa ja yksinkertaista.
 Tämän dieetin, jopa minä voin hyväksyä ja laittaa testiin. Tosin tämä ei mene kategoriaan nopeasti kesäkuntoon, mutta ehkä se terveenä pysyminen menee tärkeysjärjestyksessä ensimmäiseksi.


lektuuri 17.3, lektuuri blogi, kesäkunto, dieetti, outo dieetti


 Tästä aiheesta löysin infon ihan pelkästään googlesta tai oman kokemuksen kautta. Erillisiä lähteitä en siis laita, mutta jos joku on aiheesta yhtä kierolla tavalla kiinnostunut, niin kannattaa kokeilla hakusanoja "dieetti,outo dieetti, weird diet, diet". Kyllä te nyt osaatte käyttää googlea, ei tämä mitään rakettititedettä ole löytää uusia dieettejä testiin. 


 Joskus voisin tehdä vähän eri kannalta tästä aiheesta, voisin etsiä ihmisiä, joilla on kokemusta jostain vähän hullumasta dieetistä. Eiköhän tämä aihe melkein kirjoita itse itsensä, niin paljon infoa tästä löytyy. 
 Tai sitten seuraavaksi, ennenkuin palaan suoraan tähän samaan aiheeseen, voisin perehtyä dieetteihin, jotka perustuvat johonkin tiettyyn laihdutusvalmisteeseen. Nykyisin niitäkin tulee malkein kaikkialla vastaan, joko mainoksena, tai suoranaisena laihdutuskulttina. 
 Ehkäpä vasta sen jälkeen tähän aiheeseen voisi palata. 


Kommentit

Tällä hetkellä eniten minua kiinnostavia kirjoja

  • Elämän paradoksit, saat sen mistä luovut (Tommy Hellsten, 2019)
  • Ihmeitä nyt, 108 pikakonstia sisäiseen rauhaan (Gabrielle Berstein, 2017)
  • Terveeksi mielen voimalla, paranna itsesi ilman lääkkeitä (Lissa Rankin, 2015)