Noituuden paluu lääketieteeseen



 Vaihtoehtoinen lääketiede ja siihen vahvasti liittyvä mahdollinen lumevaikutus kiinnostaa minua suuresti. Muutenkin lumevaikutuksesta tehdyt tutkimukset ovat mielestäni äärimmäisen kiintoisia ja aiheesta saisin varmastikin kirjoitettua useamman postauksen.
 Nyt keskityn kuitenkin kirjaan Noituuden paluu lääketieteeseen (Pekka Reinikainen, 2005, toinen uudistettu painos). Kirja itsessään on turhan kristillisen ajattelun mukainen  minun makuuni, mutta kirjassa on hienosti kiteytetty minulle kiintoisia aiheita.


lektuuri 17.3, lektuuri blogi, itsehoito, lumevaikutus, vaihtoehtoinen lääketiede


 Kirjassa on mainittu monia vaihtoehtoisia hoitomuotoja, sekä itsehoitomenetelmiä. Tämä teksti on lähinnä tiivistelmä monesta tulevasta tekstistä, asia herättää paljon ajatuksia ja mielipiteitä, enkä halua turhaan tiivistää niitä liikaa tai tehdä yhtä liian pitkään tekstiä. Eiköhän me kaikki hyödytä tästä mallista eniten.
 Sitä mukaan kun saan perehdyttyä aiheeseen ja kirjoitettua siitä, lisään tekstin linkin sopivan alaotsikon alle. Voi myös olla, että päivitän myös tätä postausta myöhemmin lisäämällä tai poistamalla alaotsikoita. Ja minähän voisin tehdä sen vaikka ilman erillistä mainintaa, onhan tämä täysin minun oma paikkani internetissä, haluan vain olla kohtelias mahdollisia lukijoita varten.


 Miksi ihmiset ovat kiinnostuneita erilaisista itsehoitomenetelmistä, joille ei anneta minkäänlaisia lääketieteellisiä takuita? Miten ihmiset jaksavat kokeilla uusia menetelmiä aina edellisen epäonnistuttua tai kuinka ylipäänsä pidetään mielenkiintoa yllä kokeilla hivenen omituisiakin tekniikoita?
 Ehkä ihmiset haluavat uskoa, että heidän oma käyttäytyminen ja uudet tapansa maagisesti parantavat sairaudet, joihin ei ole yleisesti hyväksyttyä lääketieteellistä apua? Ehkäpä kaikki muu on jo kokeiltu, ja viimeisenä oljenkortena kokeillaan mikä tahansa etäisesti järkevältä kuulostava hoitotoimenpide?


lektuuri 17.3, lektuuri blogi, itsehoito, lumevaikutus, vaihtoehtoinen lääketiede


 Uusia hoitomenetelmiä muodostuu koko ajan, ja mitä enemmän niitä tutkitaan ja saadaan muodostettua puolueetonta tutkimustulosta, yleisesti hyväksytty mielipide asiaan saattaa muuttua. Ei tarvitse mennä kovin montaa vuosikymmentä ajassa taaksepäin verratakseen länsimaisen lääketieteen kehitystä nykytilanteeseen.
 Viittaan tässä tekstissä siis länsimaiseen ajattelutapaan lääketieteestä, itämainen lääketiede on myös erittäin mielenkiintoinen aihe, josta saa monta mielipidettä ja tekstiä muodostettua. Niistä lisää myöhemmin.


 Tässä tekstissä en siis pureudu lumevaikutukseen, syihin miksi ihmiset käyttävät vaihtoehtoisia hoitomuotoja, vaan tekstin aiheena on tuoda esille minua tällä hetkellä eniten kiinnostavia hoitomuotoja ja itsehoitomeneltelmiä. Listaan alle alaotsikoita ja aiheeseen liittyviä ennakko-oletuksia ja -ajatuksia, kokemuksia tai havaintoja. Myöhemmin asiaan enemmän pureutuneena analysoin asiaa enemmän.
 Jos on toiveita muihin itsehoitomenetelmiin, mitä en tekstissä mainitse, lähetä viestiä kiitos.


lektuuri 17.3, lektuuri blogi, itsehoito, lumevaikutus, vaihtoehtoinen lääketiede


 Akupunktio -Täytyyhän tämän toimia jollain tasolla, ainakin itse saan apua tiettyjen akupunktiopisteiden painamisesta mm. päänsäryn tai pahoinvoinnin aikana.

 Hypnoosi -Erittäin mielenkiintoinen tekniikka. Tästähän on tehty ohjelmia televisioon ja muutenkin sovellettu erittäin paljon ihmisten viihdekäyttöön.

 Astrologia -Televisiossa ja netissä on muutamia erittäin hyviä malliesimerkkejä, kuinka suorastaan ihmisten huijaamisella joku tienaa elantonsa.

 Automaattikirjoitus -Kallis sähköpostiviesti tai kirje, jonka saat tilattua erillistä maksua vastaan "ennustajalta/parantajalta/tai muulta vastaavalta alan ammattilaiselta" 
(Nimikkeet ovat lainausmerkeissä, koska en halunnut alkaa googlettamaan ja pilaamaan omaa ennakkokäsitystä aiheesta, ennen varsinaista tekstin kirjoittamista. Syvimmät pahoittelut, jos joku nyt ehti loukkaantua. Paremman pahoittelun saat lähettämällä minulle viestiä.)
Tietoisuuskirjoittamista koskevaa tekstiä pääset lukemaan tästä.

 Jalokivi- tai kristalliterapia -Kuulostaa ylelliseltä ja hoidolle mihin minulle ei tule koskaan olemaan varaa.

 Kädestä ennustaminen -Lasten elokuvissa joku vanha nainen nappaa kädestä kiinni ja selittää osuvasti menneisyyden kauhut ja tulevaisuuden ratkaisut. Koskaan ei kukaan mies ole missään ollut kyseinen ennustaja, onko tämä siis ainoastaan naisten hallinnassa oleva taito?

 Reiki -Nykyaikana varmaan eniten esillä Instagramissa, jossa jokainen maailmalla matkaava nuori nainen kouluttautuu alalle. Ei siis mitään käsitystä, kuinka tämä käytännössä toimii.

 Rosen - menetelmä -Aivan uusi menetelmä, en ole missään törmännyt.

 Spiritismi -Eikös tästä aiheesta kaikilla ole mielipide jo valmiiksi? Joko sinut on peloteltu henkihieveriin pienenä koulussa tai sitten olet katsonut aiheesta tarpeeksi monta elokuvaa tietääksesi mistä on puhe.

 Tarot -Tässä taas yksi aihe, kuinka joku tienaa elantonsa muiden ihmisten uskomusten kautta.

 Aromaterapia -Jaa a. Mitäs tästä nyt sitten olisi mieltä? Kyllähän ihminen voi paremmin haisteltuaan ruusunkukkaa kuin mädäntynyttä omenaa. Jokainen tyylillään.

 Väriterapia -Tämä menee selkeästi kategoriaan "kuinka saada lapset innostumaan psykologiasta". Ehdottomasti.

 Visualisaatio -Uskon, että tämä on sitä kuuluisaa Salaisuutta, mistä on kirjoitettu kirjoja ja monet uskovat siihen. Jos ei niin manifestointi on varmaan lähimpänä tätä villitystä. Uskoisin, enhän minä näistä mitään tiedä. Vielä.

 Voodoo -Olen tästäkin aiheesta nähnyt monta leffaa ja dokumenttia. Yleensä tämä liitetään Haitiin tai afrikkaan ja mustaan magiaan sekä muihin uskomuksiin. (Mutta olisihan se siistiä omistaa oma voodoo -nukke mitä pistellä, kun pomo hengittää niskaan tai naapureiden kesken on menossa suurin riita viikkoihin. Kieltämättä houkutteleva ajatus. Tulevan aprillipäivän postaus; näin valmistat itsellesi voodoo -nuken ja kuinka saat siitä täyden hyödyn irti.)


lektuuri 17.3, lektuuri blogi, itsehoito, lumevaikutus, vaihtoehtoinen lääketiede


 Yllä olevasta listauksesta saa hyvän käsityksen, mitä aiheita blogissa tulen käsittelemään. Älä huolehdi, en ole yhdenkään edellämainitun alan asiantuntija, eikä minulla ole kokemusta yhdestäkään mitenkään syvällisesti. Sen verran jo oletettavasti ymmärsit.
 Puhtaasta mielenkiinnosta haluan saada nettiin myös toisen näkemyksen, kun joku googlettaa "astrologia, reiki tai visualisaatio". Ihan vain sen tähden, ettei kaikki edellä mainitut ole puhdasta myyntipuhetta ja rahojen menetystä asiaan koukuttuneille.
 Toki mielipiteeni saattaa muuttua ja saattaahan tässä käydä jopa niin, että hurahdan ennustamiseen ja suurin osa rahoistani menee sitten siinä. Saa nähdä.


Olen ottamassa yhteyttä sähköpostilla alan ammatilaisiin, ennen postausten kirjoittamista, jotta saan mahdollisimman monta näkökantaa asiaa. Minulle saa laittaa asiaan liittyvää kommenttia ja mieluusti keskustelen pidemmin sähköpostin välityksellä, jos on mielipiteitä tai omakohtaisia kokemuksia yllä mainittuihin asioihin.
 En tuomitse, tai ole kenenkään puolella tässä. Mistäs te voitte tietää uskonko yksisarvishoitoon vai en. Ties vaikka olisin ammattilainen ja tienaisin elantoni sillä.


Kommentit

Tällä hetkellä eniten minua kiinnostavia kirjoja

  • Elämän paradoksit, saat sen mistä luovut (Tommy Hellsten, 2019)
  • Ihmeitä nyt, 108 pikakonstia sisäiseen rauhaan (Gabrielle Berstein, 2017)
  • Terveeksi mielen voimalla, paranna itsesi ilman lääkkeitä (Lissa Rankin, 2015)