Kirjoittamisen jalo taito



 Sivusin tätä mielenkiintoista asiaa kirjoittaessani Noituuden paluu lääketieteeseen postausta. (Pääset lukemaan tekstin tästä)
 Nimittäin tietoisuuskirjoittaminen. Nyt olen syväntynyt aiheeseen, lukemalla kirjan aiheesta, muutaman artikkelin ja olen uskoakseni muodostanut kattavan mielipiteen asiasta.
 Tietoisuuskirjoittaminen on siis hiljentymistä, keskittymistä ja hivenen intuitiota vaativa kirjoittamisen laji, joka sopii kaikille ikään katsomatta. Tietoisuuskirjoittamisessa on tarkoituksena saada ymmärrystä omasta itsestä ja mahdollisesti apua oman elämän ongelmakohtiin. Tietoisuuskirjoittamista saatetaan myös käyttää osana unien tulkintaa, tämänkin asian saa siis liitettyä noituuteen ja hölynpölyyn jos haluaa. Oletan kuitenkin, että suurin osa tätä menetelmää päivittäin käyttävistä on jonkin kirjoittamiseen liittyvän alan ammatilaisia, hyöty on heille suurin.


lektuuri 17.3, lektuuri blogi, tietoisuuskirjoittaminen,apua kirjoittamiseen, unikirjoittaminen, kirjoitusmenetelmä, kirjoittaminen takkuaa, tunteista kirjoittaminen, tunteet, tunteiden hallinta, ennustaminen, tulevaisuuden ennustaminen, noituus


 Netistä löytyy ohjeita, nopeita vinkkejä ja kunnon kursseja aiheeseen liittyen, mitä kannattaa tutkia jos aihe kiinnostaa. Lisäksi aiheesta löytyy sen verran informaatiota, että täysin utopiaa tämä ei ole, ellei halua uskoa siihen niin.
 Tietoisuuskirjoittaminen voi olla kirjoittajalle hyvä tapa luoda onnistumisia silloinkin kun tuntuu, ettei muuten synny tekstiä. Ja jos ihminen niin haluaa uskoa, saa kirjoittamisella aikaan myös ennustuksia ja vinkkejä tulevaisuuteen. Enemmän itse olen ensimmäisen vaihtoehdon kannalla, ja olen ajatellut kokeilevani tietoisuuskirjoittamista, jos kirjoittaminen jostain syystä tökkii, enkä meinaa saada mitään aikaan. Intuitiolla aikaansaatu kirjoitus on todella luovaa ja rehellistä, sen avulla saattaa saada uuden näkökulman vanhaan asiaan tai jopa kokonaan uuden käyttökelpoisen ratkaisun johonkin ongelmaan. Kannattaa siis kokeilla.


 Jos ihmisellä on tapana murehtia tai muuten kiireisen elämäntavan vuoksi mielessä on jatkuvasti liian paljon asioita muistettavana, tietoisuuskirjoittaminen voi olla yksi hyvä menetelmä saada asiat paremmin hoidettua. Jos kirjoittaja on kirjoittamisen hetkellä hukassa oman itsensä ja elämänsä kanssa, kirjoittamisesta saattaa helposti tulla hivenen hengellisempi kokemus. Varmasti sen takia, että kirjoittamisella yritetään etsiä jotain ratkaisua mielessä velloviin kysymyksiin.
 Sanoisin kuitenkin, että mieli on sen verran arvaamaton ja tätä aihetta ei ole tutkittu tarpeeksi, jotta olisi tieteellistä todistusta puolesta tai vastaan, auttaako ihmisen mieli unien ja mielikuvien kautta saamaan varsinaisia vastauksia tässä suhteessa. Mielenkiintoinen aihe siis kyseessä.


lektuuri 17.3, lektuuri blogi, tietoisuuskirjoittaminen,apua kirjoittamiseen, unikirjoittaminen, kirjoitusmenetelmä, kirjoittaminen takkuaa, tunteista kirjoittaminen, tunteet, tunteiden hallinta, ennustaminen, tulevaisuuden ennustaminen, noituus


 Tietoisuuskirjoittaminen menee mielestäni samaan kategoriaan muidenkin mindfulness harjoitusten kanssa. Kaikissa on yhteisiä piirteitä, hiljennytään ja keskitytään tekemiseen ja tunteisiin, ei niinkään rationaalisiin ajatuksiin tekemisen taustalla. Jälkikäteen harjoitteiden avulla saadaan seesteinen fiilis ja onnistumisen tunne. Ehkäpä tietoisuuskirjoittaminen on vain yksi kymmenistä erilaisista mindfulness harjoituksista, ja tämä kyseinen harjoitus vain sattuu nostamaan mielen avoimia kysymyksiä esiin, tietoisen mielen käsiteltäväksi.
 Toisaalta jos joku tästä kirjoittamisesta saa avun mihin tahansa ongelmaan, ei siinä ole mitään väärää. Ainakaan kirjoittamista ei ole pakko mystisoida erilaisilla rituaaleilla jos ei halua, kyse voi olla vain ajatuksien kirjoittamisesta. Jos haluaa voi kirjottamisesta tehdä yhden mystisen tapahtuman ja rahastaa muita ihmisiä luomalla ennustuksia muille pohjautuen omiin uniin. Tai mitä nyt ikinä keksii, ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa. Vai miten se sanonta meni?


 Itse ainakin pääsen kirjoittamisen aikana ihanaan flow-tilaan, jossa viihdyn helposti tunnin ja kauemminkin. Saan jäsenneltyä ajatuksiani ja se taas vähentää murehtimista siitä, muistanko varmasti kaiken muistamisen arvoisen.
 Myöhemmin on kiva lueskella vanhoja tekstejä ja muistiinpanoja, koska ne herättävät minussa muistoja kyseiseltä päivältä.


lektuuri 17.3, lektuuri blogi, tietoisuuskirjoittaminen, unikirjoittaminen, kirjoitusmenetelmä, kirjoittaminen takkuaa, tunteista kirjoittaminen, tunteet, tunteiden hallinta, ennustaminen, tulevaisuuden ennustaminen, noituus, apua kirjoittamiseen


 Tietoisuuskirjoittaminen sopii mielestäni parhaiten niille, joille kirjoittaminen on helppoa ja vaivatonta. Niille, joille kirjoittaminen on joko työtä tai rakas harrastus. Toki tämä nyt on yksi taidoista, jonka voi opetella milloin tahansa.
 Sisäinen kirjoittaminen, tietoisuus- tai unikirjoittaminen kannattaa ja on hyödyllistä. Joillekin kirjoittaminen saattaa olla jopa terapeuttinen ja eheyttävä tapa ja kokemus. Ainakin se on paljon hyödyllisempää kuin päätön sosiaalisen median selaus.



Kommentit

Tällä hetkellä eniten minua kiinnostavia kirjoja

  • Elämän paradoksit, saat sen mistä luovut (Tommy Hellsten, 2019)
  • Ihmeitä nyt, 108 pikakonstia sisäiseen rauhaan (Gabrielle Berstein, 2017)
  • Terveeksi mielen voimalla, paranna itsesi ilman lääkkeitä (Lissa Rankin, 2015)