Parantuminen ilman lääkkeitä



 Minulla on elämäni aikana ollut muutama tilanne, kun olen etsinyt joko itselleni tai läheiselleni vaihtoehtoista hoitoa. Joko iän takia tai muuten vain halunnut kokeilla jotain aivan uutta. Yllätyksekseni huomasin, että aihetta on käsitelty niin laajasti, että melkein mihin vain sairauteen löytyy hoitokeino.
 Etsin tietoa pääasiassa netistä nopeuden ja nykyaikaisuuden vuoksi. Unohdin aiheen pitkäksi aikaa, kunnes kirjastossa törmäsin aihetta käsittelevään kirjaan. Kirja oli mielestäni mukavaa vaihtelua aiheen sisällä, koska kirjoittaja oli itse länsimaisen lääketieteen tohtori, joka halusi itselleen ja muille vedenpitäviä totuuksia aiheesta.


lektuuri 17.3, lektuuri blogi, vaihtoehtoinen lääketiede, parannu ilman lääkkeitä, itsehoito, lumevaikutus, psykologia, tekniikka,


 Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään kokemusta aiheesta. Olen joskus saanut akupunktio pisteisiin perustuvaa hierontaa, harjoitan joogaa säännöllisesti, joka kieltämättä sisältää jotain meditaation tapaista. Eli sen verran on täällä kirjoittavalla kokemusta, varmasti enemmänkin, mutta muita en osaa ajatella olevan vaihtoehtoista hoitoa. Palataan kirjaan.

 Kirja oli erittäin informatiivinen, helppolukuinen myös henkilöille, joilla ei ole alan koulutusta. Jos miettii kaikista vakavimpia sairauksia, uskon edelleenkin länsimaiseen lääketieteeseen Kieltämättä mukavaa vaihtelua esimerkkinä vaikka jatkuvan päänsäryn helpottamiseen, tai joidenkin ruoka-allergioiden hoitoon.

 Kirjassa on kolme osaa. Ensimmäisessä keskitytään, kuinka uskomalla saa itsensä parannettua. Ymmärsin sen itse niin, että jos tilanteessa osaa olla positiivinen, oli sairas tai ei, on se keholle hyväksi. Ja kun joku on keholle hyväksi, vaikuttaa se myös henkiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen. Tadaa, menetelmä toimii.


lektuuri 17.3, lektuuri blogi, vaihtoehtoinen lääketiede, parannu ilman lääkkeitä, itsehoito, lumevaikutus, psykologia, tekniikka,


 Toinen osa keskittyy mielen hoitamiseen. Mielenkiintoinen otsikointi sai keskittymisen pysymään erittäin tarkkana koko kirjan läpi, vaikka teos ei niin ohut olekaan. Sisältönä kappaleessa oli kuinka liika työnteko tappaa, tässä on hyvä huomioida työn aiheuttama stressi ja sen aiheuttaman negatiiviset terveysvaikutukset. Yksinäisyys on myös myrkyllistä keholle, kuinkas muutenkaan. Varmasti tässäkin on kyse stressin jatkuvasta kierteestä ja yksinäisyyden psykologisista vaikutuksista. Kirjan perus sanoma siis on ,että onnellisuus on parasta lääkettä. Kuinka moni yllättyi?
 Hienosti kiteytyi edelliset kirjoitukset tähänkin, vaihtoehtoinen lääketiede, itsehoitomuodot ja sitä kautta itsensä parantaminen on siis hyvin paljon helpompaa kuin olen aiemmin ajatellut. Näin pikaisesti yleistettynä ja erittäin pahasti yksinkertaistettuna, ilman rehellistä, aitoa, omaa kokemusta.

Kirjan kolmannessa ja viimeisessä osassa lukija saa itse monien kymmenien kysymysten kautta itselleen reseptin ja itsehoitomenetelmän. Aika näppärää, diagnoosia ja lääkkeitä kannattaa kuitenkin mennä hakemaan laillistetulta lääkäriltä.

 Jos kuka tahansa ihminen keskittyisi muutaman viikon ajan oman elämän ongelmiin ja parannuskohteisiin, kirjaisi tuloksia ylös ja saisi apua, varmasti tuloksia syntyisi. Tutkitaan ensin missä on vika ja mihin elämän alueisiin tai ongelmiin haluaisi parannusta, tehdään suunnitelma ja aletaan hitaasti, mutta varmasti toteuttaa sitä. Läheisten apu ja pienten onnistumisten juhliminen auttaa motivaation säilymisessä.
 Pian ihminen voisi huomata olonsa kohentuvan ja jaksavan jatkaa itsensä ja elämänsä parantamista yksi kohde kerrallaan. Eihän suuria muutoksia heti kerralla kannata tehdä, pikku hiljaa hyvä tulee, vanha kansa tietää.

lektuuri 17.3, lektuuri blogi, vaihtoehtoinen lääketiede, parannu ilman lääkkeitä, itsehoito, lumevaikutus, psykologia, tekniikka,


 Elämänmuutoksia on siis luvassa jos haluat vaihtoehtoista hoitomuotoa käyttää parantaaksesi itsesi ilman lääkkeitä ja täten parantaaksesi elämänlaatua. Kaikki tapahtuu mieluummin hitaasti ja hyvin suunnitellusti oikean tukihenkilöstön kanssa, kuin yksin nopeasti hutaisten. Pysyviä lopputuloksia en uskalla edes vitsillä luvata, sen takaan, että joku muuttuu jos oikeasti haluaa ottaa oman elämän ohjat käsiinsä ja alkaa säännöllisesti ja tavoitteellisesti puskemaan sitä kohti.

 Minulle saa lähettää sähköpostia, jos joku siellä on kokeillut  vaihtoehtoisia hoitomuotoja onnistuneesti tai tienaa elantonsa sillä, olen erittäin kiinnostunut. En usko, että kaikki vaihtoehtoiset hoitomuodot ovat pelkkää lumevaikutusta, pakkohan sen on johonkin muuhunkin perustua. Aiheesta tulen myöhemmin kirjoittamaan tarkemmin, kunhan olen itse testannut tai saanut joltain muulta kokemuksia. Aihe on minusta erittäin mielenkiintoinen ja tulen aivan varmasti tutkimaan ja lukemaan aiheesta lisää.


Kommentit

Tällä hetkellä eniten minua kiinnostavia kirjoja

  • Elämän paradoksit, saat sen mistä luovut (Tommy Hellsten, 2019)
  • Ihmeitä nyt, 108 pikakonstia sisäiseen rauhaan (Gabrielle Berstein, 2017)
  • Terveeksi mielen voimalla, paranna itsesi ilman lääkkeitä (Lissa Rankin, 2015)